Павел Гуджеров връчи наградите „Учител на годината“ в община Раковски

Кметът на община Раковски  Павел Гуджеров  тържествено връчи наградите  „Учител на годината“ в община Раковски.

За поредна година на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, ръководството на общинска администрация приветства учителите от всички учебни заведения на територията на общината.

„Нека тази вечер бъдe един скромен жест на благодарност към вашия неуморен, всеотдаен и толкова важен труд! Благодарим ви за това, че влагате всичките си усилия да направите от децата на община Раковски знаещи, можещи и достойни граждани, с които всички ние да се гордеем.” Беше част от емоционалното обръщение на кмета.

След, което представителите на основните училища:

– ОУ „Христо Ботев“ – град Раковски

– ОУ „Христо Смирненски – град Раковски

– ОУ  „Гео Милев“ – с. Белозем

– ОУ „Отец Паисий“ – с. Стряма

– ОУ „Д-р Петър Берон“ – с. Чалъкови

На гимназиите:

– ПГ „Петър Парчевич“ – град Раковски

– ПГСС – с. Белозем

На детските гради:

ДГ „Първи юни“ – град Раковски

ДГ „Щастливо детство“ – град Раковски

ДГ „Иглика“ – град Раковски

ДГ „Детелина“ – град Раковски

ДГ „Синчец“ – с. Белозем и филиал в с. Шишманци

ДГ „Дъга“ – с. Чалъкови

ДГ „Радост“ – с. Стряма

Получиха своите награди „Учител на годината“ . Гуджеров шеговито каза, че тази нощ е като раздаване на „учителските оскари“, важно уточнение е, че екипите на училищата сами избират, кой да получи отличието.

Кметът отбеляза, че е изключително радостен, защото присъстващите в тази празнична нощ се увеличават и вече имаме две нови попълнение, а именно представителите на най-новата ДГ „Феникс“, както и представителите на Център за личностно развитие. Гуджеров заяви, че от следващата година награди ще има и за тях, но още е твърде рано и вярва, че тепърва ще показват големите си възможности и ще радват с успехите си.

Специални награди имаше и за учителите с голям принос в областта на образованието, отдали целия си професионален път в името на децата. 

Развълнувани учителите изказаха голямата си благодарност за подкрепата, която винаги им е указвана от общинското ръководство и споделиха, че се надяват добрата им съвместна работа да продължава и занапред в името на децата.

За финал Павел Гуджеров връчи поздравителен адрес на ОУ „Христо Смирненски“, които отбелязаха и 145 години образователно дело в квартал Генерал Николаево.

След като премина официалната част, учителите се насладиха на много приятни музикални изненади от техни бивши ученици. Вечерта премина с много празнично настроение, песни и танци.