Пловдивска ИТ фирма е най-номинираната българска компания за международните аутсорсинг награди

В престижната класация са селектирани близо 40 компании от цял свят.

Глобалната аутсорсинг асоциация (Global Sourcing Association, GSA)обяви компаниите, които тази година ще се състезават за престижните отличияGSA Global Sourcing Awards. Наградите се връчват за принос ваутсорсинг индустрията и за тях кандидатстват софтуерни и аутсорсинг компании от цял свят. Тази година за престижните отличия са селектирани близо 40 компании, като около 10% от тях са български или извършват дейност в страната, което прави България сред държавите с най-силно представяне в надпреварата.Най-номинираната българска компания е Програмиста ЕАД , която се отличава с номинации вобщо 4 категории – Service Provider of the Year, Software Vendor of the Year, Excellence in Corporate Social Responsibility, Customer Experience provider of the Year.

„За нас е чест да сме включени в тази престижна класация и да работим наравно с толкова силна, мотивирана и компетентна конкуренция. Номинациите доказват, че страната ни се налага все по-устойчиво като регионален лидер и генератор за висококачествени услуги в областта на ИКТ. Все повече български компании демонстрират професионализъм на световно ниво и привличат глобални клиенти, които реализират мащабни проекти в България и изнасят цялостни процеси и услуги. Стремим се да сме основен участник в този процес“, споделя Димитър Манчев, Изпълнителен директор на Програмиста ЕАД.През последните две години компанията е носител на редица награди от БАСКОМ, Българската аутсорсинг асоциация, БАИТ и медийни проекти за бизнес постижения, корпоративна социална отговорност и управление на човешките ресурси.

Церемонията по награждаването е част от мащабния годишен форум Global Sourcing Summit and Awards, който се организира от Global Sourcing Association (GSA) и се провежда за девета година. През 2016 г. домакин беше България, през 2018 г. събитието ще се състои на 1-3 октомври 2018г. в Кейптаун, Южна Африка.

Повече информация за GSA и наградите:https://www.globalsourcingsummit.com/global-awards