Представиха книгата за историята на футбола в град Раковски 

Навръх 52-рия рождения ден на гр.Раковски, след тържеството пред паметника на Г.С.Раковски в залата при Н.Ч.“Св.Св.Кирил и Методий“ бе представена новата книга за родната футболна история озаглавена   „65 – години организиран футбол в град Раковски“. Нейн автор е Гочо Пънкин- бивш футболист и треньор от Раковски . Срещата откри зам.кмета Божидар Стрехин, с поздрав за празника, като малко по-късно  даде думата на писателя да сподели  за идеята си , превърнала се в реалност към настоящия момент.
Гочо Николов Пънкин е роден на 16.08.1949 г. Още не навършил 18 години, през 1967 г. Пънкин започва да играе за мъжкия отбор на „Раковски”. Твърде рано, обаче футболистът от Раковски получава сериозна травма и се налага да се откаже от активната футболна игра.

„…“ 1977 година, когато бяхме на турнир в гр. Хасково, организиран в чест на Централен кооперативен съюз – за купата на Наркопите. На този турнир получих контузия, която по-късно не ми позволи да играя повече футбол, налагаше се оперативна намеса, която не се състоя. На следващата 1978 г. есен – 1979 г. пролет, беше изградена детско-юношеска школа и аз започнах, като треньор на юноши младша възраст.“, разказва авторът на книгата за своя живот.

Пълен запис на събитието може да видите тук: