ПРЕЗЕНТАЦИЯ „ЕСТЕСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО”

Тази събота (09 юли) от 11:30ч. в църква „Св. Франциск от Асизи“ в село Белозем, Лидия Йорданова ще изнесе презентация на тема: „ЕСТЕСТВЕНО ПЛАНИРАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО”.

 Естественото планиране е научен метод, чрез който съпружеската двойка, водена от вярата и разума, може да планира или да отлага във времето зачеването на нов живот. Лидия Йорданова ще говори за един от методите на естественото планиране, който се казва Методът на Крейтон. Методът предоставя широк спектър от знания за интерпретацията на плодните и неплодните дни в цикъла на жената, както и мониторинг на гинекологичното здраве, и работи в тясно сътрудничество с Напротехнологията – наука за репродуктивното здраве и лечение на безплодието. Няколко думи за лектора: 

Лидия Йорданова е от Католическата енория „Св. Йосиф”, град София. Не oтдавна тя беше в Щатите, където завърши шест месечно обучение, свързано с естественото планиране на семейството.

За кого е предназначена презентацията? 

 За жените, които ще се научат да използват естествените методи за планиране на раждаемостта, избягвайки употребата на противозачатъчните средства. 

 За съпружеските двойки, които нямат деца. Те ще се запознаят с Напротехнологията, чрез която много двойки по света успешно лекуват проблема с безплодието. Ето една статия на руски, в която се говори за тази технология. http://www.pro-life.by/bioetika/medicine/naprotehnologii-novaya-nauka-o-zhenskom-zdorov-e/ 

 За мъжете. Очевидно е, че тези знания са важни не само за жените, но и за техните съпрузи, които би трябвало да познават особеностите на женските репродуктивни органи и да се отнасят с уважение към законите, които Бог е вложил в човешката природа. Силно ви препоръчваме да присъствате на тази презентация. Тя ще постави началото на една серия от други такива срещи, посветени на същата тема. Ще се видим в Белозем! 

 Отец Румен и Отец Борис