РЪКОПОЛОЖЕНИЕТО НА ИВЕЛИН ГЕНОВ ЗА ДЯКОН

През изминалата неделя по време на сутришната литургия в Катедрала“Свети Лудвиг“-гр.Пловдив, Ивелин Генов, който почти една година прекара в Енория“Пресвето Сърце Исусово“на град Раковски бе ръкоположен за дякон.

„Това е един прекрасен и хубав празник за нас, защото от много  години не е имало подобен в нашия диоцез. Последния такъв бе по време на ръкоположението на Дякон Мартин от Софийската епархия, който възобнови дейността на католическите скаути в България“-каза сестра Светла, която бе ръководител на Раковчанската група гости.

Самия Ивелин посрещаше  лично и с радост всички хора пристигнали да споделят с него този важен момент от живота му. Скаутския отряд, който в същия ден заминаваше на духовен лагер в Беглика, преди това дойде в Църквата за тържеството.

Не след дълго Пловдивския храм се изпълни с много свещеници и верни от цялата  страна дошли да уважат събитието. Малко след началото на тържествената литургия Ивелин Генов получи своя сан-дякон чрез ръкоположението на Н. В. Преосв. Монс. Георги Йовчев. В своя проповед Епископа обясни подробно какво значи да си Дякон, а именно да служиш на другите. Момента бе наистина много вълнуващ за всички и доста от присъстващите гости не сдържаха сълзите си по време на церемонията.

Монсеньора зарадва вече дякон Ивелин, както и множеството верни, като съобщи, радостната новина, че на 19 ноември тази година пак в същия храм ще се проведе и свещеническото му ръкоположение. Тази дата съвпада с края на годината на Божието милосърдие и тържеството Христос Цар на Вселената. На другия ден т.е. 20-ти ноември вече като свещеник Дякон Ивелин ще отслужи и първата си литургия в родния си град Белене.

В края на празника приветствени слова отправиха Отец Паоло Кортези-енорийски Свещеник на Ивелин, Даниел Босилков-представител от семейството и О.Любо от Енория“Пресвето Сърце Исусово“.

О.Димитър, който по това време се намираше в Рим, чрез телефонно обаждане също подкрепи духовно бъдещия свещеник. В края на службата всички имаха възможност да поздравят лично Дякон Ивелин и да му отправят своите пожелания. Пълен запис на празника, както и снимки може да видите тук:

IMG_5709 IMG_5713 IMG_5744 IMG_5759 IMG_5773 IMG_5786 IMG_5792 IMG_5809 IMG_5819 IMG_5833 IMG_5891 IMG_5896 IMG_5901 IMG_5902 IMG_5905