Раковчани събраха 420 кг капачки за деца с увреждания

420 кг капачки успяха да съберат жителите на Раковски. Кампанията под мотото „Съпричастен бъди, капачка донеси“ е на Центъра за обществена подкрепа в Раковски. Със средствата ще бъдат закупени специализирани съоръжения за деца с увреждания, което ще им даде възможност да играят заедно със своите връстници.

„Когато хората се обединяват около една кауза, винаги тя е успешна! Благодарим на всички граждани на Община Раковски, които до момента се включиха в нашата кампания. Призоваваме Ви да бъдете все така активни, защото кампанията продължава. Благодарим на Общинско предприятие „Благоустрояване и превенция“ – Раковски, че осигуриха извозването на първото събрано количество капачки“, написаха от центъра в социалната мрежа. 

В естествена среда пластмасовите капачки се разлагат от 5 до 80 години. Рециклираната пластмаса пести повече от два пъти електроенергия при производството си.

Целите на кампанията са да се промени мисленето спрямо разделното събиране на отпадъци, да се научи обществото, че и малките жестове променят света около нас, да се променят условията за живот на децата в неравностойно положение, да се  подобри състоянието на природата и околната среда в България.

Събраните капачки се приемат в Центъра за обществена подкрепа в Раковски, кв. Секирово, ул.“Никола Вапцаров“ 2а (зад църквата „Св. Архангел Михаил“).