Раковски е футбол – Започна международния детски футболен турнир

На 5 април  с тържествено откриване започна международния детски футболен турнир „Обединени от футбола-Франц Коков“. Спортното мероприятие се провежда за 13 -та поредна година в гр.Раковски. Участие в него ще вземат отборите от „А“група на „Ботев“-1912 гр.Пловдив ,“Литекс“-гр.Ловеч,“Спартак“ С-94 гр.Пловдив. От група „Б“ представители са:“Локомотив“-1926 гр.Пловдив,“Славия“-гр.София и ОФК „Раковски“ гр.Раковски.

Международното участие е представено от „А“ група на ГФК „Йосеница“ Смедеревска Паланка/Сърбия/ и „Б“ група на ФК „Сунце“ гр.Рума /Сърбия/. Създател на това неповторимо спортно събитие е покойния кмет Франц Коков и в негова чест от месец май 2009 година турнира носи неговото име. Изданието на турнира за 2016г. се провежда под патронажа на Кмета на Община Раковски – Павел Гуджеров.

Сред официалните гости бе Димитър Енчев председател на зонален съвет на БФС-гр.Пловдив, заместник-кметове и общински съветници.

В приветственото си слово към гостите и домакините г-н Гуджеров пожела на младите таланти, да са промяната, която всички искаме да видим“. Той каза още, че силно се надява именно юношите да са тези, които ще върнат истинските ценности на футбола. След това започнаха и четири футболните срещи,които бяха предвидени в програмата за деня.

Един от най-сладките моменти в откриването бе изпълнението на песента „Да бъде детска планета“ от г-ца Михаела Ячева от гр.Раковски

Ето и кадри от откриването:

По програма в първия ден от международния детски футболен турнир „Обединени от футбола-Франц Коков“ се проведоха четири футболни срещи.

Първата за деня и турнира бе между отборите на ПФК „Ботев“-1912 и ПФК „Спартак“ С-94,която завърши при резултат 4:0 .Голмайстори са :Иво Казаков,който се разписа с два гола,Атанас Чернев-1 и Томислав Георгиев -1.

Следващото дерби на футболния терен срещна отборите на ПФК „Локомотив“-1926 и ПФК „Славия“, които не се победиха и завършиха с 0:0.

Третата надпревара на градския стадион бе между ПФК „Литекс“ и ГФК „Йосеница“-1911/,като сърбите  поведоха и затвърдиха победата с 0:1, за което заслуга имаше Михайло Филипович.

Последната и най-чакана за домакините от Раковски и техните фенове с отбора на ФК „Сунце“ завърши с твърда  победа при резултат 2:0, за който се разписаха Слав Евтимов и Йосиф Кабов.

Крайните резултати до този момент в първия кръг за „А“група са:

„Ботев“на  1-во място,2-ро „Йосеница“,3-то Литекс,и 4-то за“Йосеница“

„Б“група първи са „Раковски“,“Локомотив“и „Славия“на 2-ро а 4-то място  се заема от „Сунце“.