Раковски е на крачка да има свой представител в Европейския Парламент

Община Раковски е с реален шанс да има свой представител в Европейския Парламент. След тегленето на жребия за номер в бюлетината на партиите участващи в надпреварата за избор на евродепутати, номерът в листата на народния представител от ГЕРБ- Пловдив област или както си го наричаме ние хората, които го познаваме „нашият депутат“ от Раковски Младен Шишков съвпадна с номера на партията.

ГЕРБ тръгва към 12-та победа с №12 на бюлетината , а Младен Шишков е с номер на преференция 112.

Преференцията съчетава стремежа на хората да избират личности с навика да се гласува за партии и политики. Преференцията също е вид мажоритарност, макар и в известен смисъл ограничена, заради високия праг. Преференцията се явява особен хибрид между крайностите на чисто мажоритарния вот и чисто партийните листи.

Синдpoм нa eднaĸвитe” или глacyвaнe cъc „cъвпaдeния“ имаше и щe имa cъc cигypнocт и нa следващите избори. Обaчe избиpaтeлитe зaпoчнaха дa глacyвaт нe зa cлyчaйнo изтeглeни чpeз жpeбий нoмepa, a зa личнocти – xopa, ĸoитo пoзнaвaт и, нa ĸoитo вяpвaт. Именно такъв е Младен Шишков.

„Човекът, с изключителна експертиза, който разбира от инфраструктура. Представителят на католическата общност, който активно и умело защитава правата на вероизповеданията в България.“ Така зам.- председателят на ГЕРБ и председател на Предизборния щаб Цветан Цветанов описа Шишков. Освен това народният представител от ГЕРБ – Пловдив област е инженер – конструктор, два мандата е бил председател на Общинския съвет в Раковски, има собствен бизнес и не на последно място е треньор по карате. Като идол, личен пример и добър приятел, изключителна личност, широко скроен, пък го определят хората, които ежедневно са в контакт с него. Успял и добре мотивиран кандидат, който гордо ще отстоява европейските и християнски ценности.

„Не е възможно всички да бъдем поставени на челни позиции, но фактът, че Община Раковски получава 12 място от общо 17 кандидати от цялата страна е достатъчно показателен. От 265 общини, нашата малка и сплотена община получава това огромно признание. Кандидатурата ни е ясно послание за уважението на централната власт към католическата общност в България.“ – заяви Младен Шишков по повод мястото му в евролистата на ПП ГЕРБ.

Нека пожелаем успех на Младен Шишкови да го подкрепим на предстоящия вот с номер на бюлетина 12 и номер на преференция 112.