Раковски изпрати в благодарност отец Димитър

Многоуважаваният  отец Димитър отслужи последната си литургия като свещеник на енорията“ Пресвето Сърце Исусово“. Църквата в кв.Ген.Николаево бе препълнена с еноряши дошли не само за тържествената литургия и миропомазване, но и за да се сбогуват с отец Димитър, който  прекара близо  15 години в Раковски посветени в служба на Бога и хората.

За да отдадат заслужена почит на неделната служба бяха Н.Впр. монс. Георги Йовчев, Софийско-пловдивски епископ, кмета на община Раковски Павел Гуджеров и неговите заместници Татяна Бакова и Божидар Стрехин.

Кмета Гуджеров подари на раздяла  платно на местния художник Веселин Мирчев и му връчи благодарствен адрес.

В благодарственото писмо се казва:“ От името на община Раковски и лично от свое име изказвам своята искрена благодарност към Вас като свещеник, общественик, благодетел и личност. Ние католиците от Раковски високо оценяваме всичко, което сторихте за нас през годините прекарани в нашия град като  покровител и пазител на християнската вяра.

Вие сте от хората, които са пример за разбиране, милосърдие и човешка солидарност, които вдъхват оптимизъм, че от всяка невъзможна ситуация има изход, стига всички заедно да поискаме да го намерим.

Желаем Ви добро здраве, силен дух и хубави мигове в бъдещите ви начинания по пътя ви като светъл човек обречен на Господа Бога .

Надяваме се , че и в бъдеще ще можем да разчитаме на Вашето приятелство и подкрепа.

Винаги ще сте добре дошъл в Раковски, вратите на църквата „Пресвето Сърце Исусово“ както и   сърцата на еноряшите  винаги ще бъдат отворени за Вас.

Една от най-великите тайни на живота е, че единственото , което си заслужава да бъде правено е това, което правим за другите.

За достойнството и морала Ви благодарим от сърце!“