Раковски ще бъде домакин на най-големия киносалон на открито, входът е свободен

ОБЩИНА РАКОВСКИ И БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ВИ КАНЯТ НА ЛЯТНО КИНО НА ПЛОЩАД „ЕВРОПА“ В КВ.СЕКИРОВО НА 29 АВГУСТ/четвъртък/ ОТ 20.30 ЧАСА

Раковски ще бъде спирка от турнето на телевизионната кампания „Пътуващо лятно кино с БНТ“ и домакин на една безплатна вечерна прожекция. Филмът е „УРОК“ на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а в ролите ще видите Маргарита Гошева, Иван Бърнев, Стефан Денилюбов и Иван Савов.

Лентата е по действителен случай от новинарските хроники: Надежда (Маргита Гошева) е млада учителка, която попада във финансови затруднения и невъзможност да заплати ипотеката си. Така тя започва да търси всякакви начини да се справи – взима заем от лихвари, търси помощ от богатия си баща и се надява да получи неизплатени заплати. Но всичко е напразно и след като не успява да намери пари решава да ограби банка

Трейлъра на филм може да видите тук.:https://www.youtube.com/watch?v=GVe3YLq0bRI

През деня преди прожекцията ще бъде заснет репортаж за гостуването на екипа на БНТ в Раковски и пътуваща детска библиотека за малките.

Пътуващото лятно кино на Българската национална телевизия e най-големият киносалон на открито.

Всяка година в календара на прожекциите се включват селища в цялата страна, където летни кина не съществуват от десетилетия и вниманието се фокусира върху потребността от съживяването им като културни средища.

„Пътуващото лятно кино с БНТ 1” е уникален медиен проект, с който Българската национална телевизия лично отива при хората там, където лятно кино няма от десетилетия. Оригиналният проект на БНТ е възможност за организиране на емоционално културно събитие и разказвайки историята на летните кина, апелира за тяхното съживяване. Пътуващото кино събира десетки хиляди зрители по площадите и парковете на България, за да им върне забравените емоции на лятното кино под звездите и чувството за общност.

Кампанията включва и специален модул за малките и младите – Пътуващата детска библиотека, за размяна и подарък на детско-юношеска литература.

Входът е свободен!

Среща – точно под звездите!