Румен Радев печели в Община Раковски

При избирателна активност от 48,54% в Община Раковски победителят от балотажа в изборите за президент на Република България е Румен Радев. Бъдещия президент на Република България получи доверието на 51,41%, а кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева получава 44,89% от гласувалите в Община Раковски.
Прави впечатление, че резултатите в град Раковски са в полза за г-жа Цецка Цачева, а в по-малките населени места превес взема г-н Радев. Интересен обрат се наблюдава и в секциите в който гласуват предимно представители на малцинствата на балотажа превес взима г-н Радев.
Въпроса, който възниква към момента е „а сега какво следва“?
Ясно е вече, че премиера Борисов подаде оставка на правителството. Предстои президента да връчи мандат на първата политическа сила, като Борисов е твърдо изказа становище, че в настоящия парламент ГЕРБ не може да състави правителство. След това мандата отива при БСП, г-жа Корнелия Нинова също изказа становище, че не е възможно съставянето на кабинет. Формално мандата за съставяне на правителство отива в политическа сила избрана от президента, най-често трета такава. Сигурно е, че без първите две политически сили никой не е в състояние да състави кабинет. Предстои съставянето на служебно правителство, интересното обаче е, че президента Плевнелиев не може да разпусне народното събрание, то ще продължи да функционира до встъпване в правомощията на новия президент г-н Радев.
Ключов момент е в последните си работни дни парламента да приеме Закона за държавния бюджет за 2017г. в противен случай целия държавен апарат включително и общините ще бъдат изправени пред сериозно предизвикателство.
Сигурното е, че предстоят ключово важни за страната предсрочни парламентарни избори.
Как всичко това ще се отрази на Община Раковски предстои да потърсим Кмета Гуджеров за коментар.