Със самурайски меч и посланието „Всеки може да носи самурайски меч, но не всеки може да има самурайско сърце“ Раковски пожела победа на Павел Гуджеров за втори кметски мандат

С двучасова презентация, в която се показва свършеното през четирите години от мандата, Павел Гуджеров откри предизборната си кампания в Раковски. Той направи отчет на работата си през изтеклия мандат и даде заявка за следващия и за още много работа, работа, работа.

Гуджеров благодари на всички, които са му гласували доверие и са работили заедно с него за просперитета и благоустройството на общината.

Кандидатът за кмет втори мандат Павел Гуджеров откри официално кампанията с думите: „Преди четири години ни гласувахте огромно доверие. Мисля, че го оправдахме. За тези четири години общината се промени много, промени се към добро и жителите го виждат.“ – убедителен бе кандидатът за кмет.

Вместо със суха статистика, Гуджеров представи направеното от 2015 г. насам с емоционален коментар в сериозна видео презентация, която показа свършеното до момента в сферата на образованието, културата, спорта, здравеопазването и  реализираните и започнати големи инфраструктурни  проекти.

Акцентирано бе на най-важните постижения в различни сектори като изграждане и рехабилитация на уличната и пътната инфраструктура – 26 644 метра асфалтирани улици, канализация и водопровод в кв. Парчевич, подмяна на водопровод в селата Момино село и Шишманци. Гуджеров допълни, че е започнал първия етап от подмяната на водопровода в с. Чалъкови. За следващия мандат е предвидено увеличаване на капацитета на ОП „Благоустрояване и превенция“ с технически ресурс и умножаване на машинния  парк. Гуджеров изрази увереност, че благодарение на Общинското предприятие е напълно реалистично да бъде асфалтиран гр. Раковски на 100% през следващите четири години.

Подчертано бе, че през последния мандат екипът на Гуджеров е отделял специално внимание на социалните проекти и програми, като социално-икономическата  интеграция на маргинализираните общности и децата в риск. Построени са нови сгради с открити детски яслени групи в Белозем, Стряма и Раковски.

В нетрадиционния отчет бе отделено място и за постигнатото в областта на културата и спорта. По думите на Павел Гуджеров много е направено и за запазване на културното наследство. Площадки за стрийтфитнес във всички населени места на общината, нови тенис кортове, игрища за баскетбол и площадка за скейтборд са обещаните  и изпълнени ангажименти в мандата на Павел Гуджеров.

В програмата за следващия мандат е предвидено спортната инфраструктура да бъде разширена със стартирането на проекта за изграждане на многофункционална спортна зала, закрит плувен басейн, футболно и стрийтболно игрище.

Гуджеров посочи, че има още много какво да се свърши във всяко едно населено място от общината, но се надява жителите на община Раковски да оценят направеното през изминалия мандат и отново да дадат своето доверие.
Пред уважилите откриването на кампанията досегашният градоначалник на Раковски и кандидат за втори мандат представи своя екип, с когото ще се яви на местните избори на 27 октомври, под номер 43 в бюлетината.
Пред стотиците раковчани бе представена и листата с кандидати за кметове на кметства и за общински съветници. Павел Гуджеров определи хората в нея като професионалисти, експерти,  трудолюбиви, достойни и съпричастни с проблемите на своята община.

Гуджеров даде заявка за честна и толерантна кампания, по време на която ще показва свършеното до момента и ще предлага реални решения за проблемите на общината. „Без празни обещания, само реални действия в полза на хората“- допълни той.

Предизборното мероприятие бе уважено и от народния представител от ГЕРБ Пловдив област Младен Шишков, който пожела на кандидатите за кметове и общински съветници честна надпревара и победа на 27 октомври.

Изненада за всички присъстващи в залата бе финала на събитието, което бе извън сценария. Зам.кметът на Община Раковски Йовко Романов поднесе подарък – самурайски меч  на  нищо неподозиращия  Павел Гуджеров от името на целия му екип. Изборът на катана не е случаен, тъй като близките до Гуджеров знаят, че той от дълги години активно практикува айкидо. В трогателния финал на брилянтно подготвената предизборна вечер и в братска прегръдка Романов каза, че личното послание към приятеля му и кандидат за кмет е, че всеки може да носи самурайски меч, но не всеки може да има самурайско сърце.