Състезание по стрийт фитнес

ПГ по Селско стопанство – с.Белозем и Община Раковски организират състезание по стрийт фитнес на 12 май, с цел превенция и борба срещу забранените вещества. В описанието на събитието в страница на социлната мрежа дават следната информация:

Основната идея,поради която се организира това спортно мероприятие  е една от формите на  борба срещу наркотиците. Всички знаем,че децата, а и не само те лесно се повлияват от тях и в днешно време факторите, които могат да ни насочат към тях са много. Нашата цел е да се борим срещу тях и да помогнем на младите хора да вървят към правилният път. А спорта е един от най-добрите начини това да се направи. Заповядайте на 14 май,за да покажем на децата защо трябва да се спортува и че спорта не е само,за да правим мускули, а и защото ни изгражда като личности и ни подготвя за живота по множество начини.
Площадката се намира срещу Професионална гимназия „Петър Парчевич“ между квартал Генерал Николаево и квартал Секирово. Където беше и предишното състезание(за тези,които бяха).

Записването ще става на място. Начало на записване : 10:30 часа / Начало на състезанието 11:30
Състезанието ще се проведе в свободен стил(FREESTYLE).
Категориите ще са 3 на брой и по години.
А) Категория ДО 16г. – Момчета(включително)
Б) Категория 17+ – Мъже
В) Жени

I кръг – Съчетание
Всеки участник ще разпола с 2 мин. на територията на цялата площадка. Оценявайки неговото представяне , съдийте ще отсеят 4-те участника с най-висок бал до момента, като именно тези четирима ще продължат във II-ри кръг.Ще има жребий,чрез който ще се разбере кой срещу кого ще е. Битки между жените няма да има.

II кръг – Полуфинал(битки)
Четиримата с най-висока обща оценка до момента ще разполагат с още 3 влизания по 30 секунди,в които да докажат,че са достойни за финал. Другите 2-ма ще се борят за 3-то място.

III кръг – ФИНАЛ – (битка)
Победителите от полуфинала ще се изправят един срещу друг в директен сблъсък за 1-во място. Отново ще разполагат с 3 влизания на площадката по 30 секунди.

На територията на площадката ще има място с магнезий за по-добър захват и удобство на участниците.

Флашки с музика ще се приемат на място от диджея или може да се изпрати на мен(Иван Гърков) по следният начин: Песента трябва да е преименувана с името на участника
*НАПРИМЕР:
песен – Иван Гърков
Песента ще е само за първият кръг от състезанието.
Липсата на предварително избрана музика ще се компенсира със специално подбрана такава от организаторите.

Няма да се допуска влизане на лица на площадката освен фотографи и оператори докато участника играе!!! Единствено , ако му е необходимо човек за изпълнение на елемента ще може да се допусне на площадката.

ОЦЕНЯВАНЕТО ЩЕ БЪДЕ СЛЕДНОТО:
Съдийският колектив ще е формиран от 3 човека.
Критерий за оценяване:
Точките ще са от 1 до 15,като според сложността,издръжливостта и правилното изпълнение на участника/участничката ще бъдат отредени от 3-те съдий определен брой точки. Сборът от точките на 3-те съдий ще е крайният резултат на състезаващият се.

Съдии:
1.Иван Гърков
2.Пламен Пейков
3.Чака се потвърждение

Награди:
В категория момчета до 16г.(включително):
1-во място – купа + медал + предметна награда
2-ро място – купа + медал + предметна награда
3-то място – купа + медал + предметна награда

Категория 17+ (мъже):
1-во място – купа + медал + предметна награда
2-ро място – купа + медал + предметна награда
3-то място – купа + медал + предметна награда

Категория жени:
1-во място – купа + медал + предметна награда
2-ро място – купа + медал + предметна награда
3-то място – купа + медал + предметна награда