Сдружение „За достоен живот“се включи в общинския спортен празник

Този уикенд в дните събота и неделя се проведе 10-то юбилейно издание на общинския спортен празник на градския стадион в Раковски. Сдружение „За достоен живот“също взе участие в събитието. Наред с другите различни видове спорт, които паралелно се играеха на спортния терен, членовете на сдружението се състезаваха помежду си в различни дисциплини съобразени с техните възможности. Много от другите участници на спортния празник спонтанно се присъединиха към тях участвайки в техните занимания, което допринесе за повдигане на духа, разнообразието и настроението за малко и големи. Това бе особено радостно за ръководителите Иванка Червенкина и Ана Бенина.

Те казаха, че въпреки своите особености и нужди членовете на сдружението, също могат да бъдат пълноценни в много сфери на своя живот като например участието им в това мероприятие. Вдигане на гирички, дартс, състезание с колички, хвърляне на топка в кош, бяха част от спортните игри в които се състезаваха по време на техния спортен празник. Този месец на датата 28 юни предстои техния традиционен благотворителен концерт в подкрепа на децата от сдружението. След него започва организацията за лятната им почивка на морския бряг.
Награди осигурени от община Раковски, като купи и медали получиха почти всички участници от сдружението в края на тяхното мероприятие.