СЕЛО ШИШМАНЦИ СТАВА ВСЕ ПО-КРАСИВО

СЕЛО ШИШМАНЦИ

В последните няколко месеца се забелязва тенденция към разкрасяване на населените места в Община Раковски. Доказателство за това е село Шишманци. Наред с видео наблюдението, озеленяването и детските кътове, наскоро населеното място управлявано от г – н Костадин Иванов се сдоби и с нова чешма. Именно той сподели, че тази нова придобивка е подарък от фирмата изпълнител осъществила строително монтажните дейности по наскоро изградените отводнителни канавки.

Макар и едно от най-малките, село Шишманци започва да се превръща в едно от най-красивите села в Общината. Благодарение на социалните работници улиците и площада са винаги чисти, а парковете окосени и добре подържани.

Г-н Иванов не пропусна да благодари на Кмета на Община Раковски г-н Павел Гуджеров за разбирането, съдействието и подкрепата към него и жителите на селото, защото без помощта му и гласуваното доверие, Шишманци не би изглеждало по този начин.

Няма как да не засегнем и болното място на селото, а именно до скоро актуалния проблем с отводняването на уличната му мрежа. На скоро бяха завършени и дейностите по изграждането на отводнителни канавки на стойност 33 000 лева осигурени от общинския бюджет. Съоръжението е разположено на главния път на Шишманци, а дължината му е 177 метра. В момента то играе ролята на водосборно корито, като от няколко други такива изградени вече канавки дъждовната вода се оттича точно там. С изграждането на това съоръжение жителите на село Шишманци се чувстват по – спокойни от бъдещи обилни дъждове.

През следващите месеци се очаква да стартират и дейности по обновяване и освежаване на един от парковете в населеното място, като ще бъдат пренаредени алеите и ще бъде изграден шадраван.