„SOS!Час внимание!“ в Община Раковски през месец Април

"SOS!Час внимание!" в Община Раковски през месец Април"SOS!Час внимание!" в Община Раковски през месец Април

Започна отново Кампанията „SOS!Час внимание!“ в община Раковски. В предварително обявените дни и часове, доброволческите екипи отвориха своите мобилни медицински пунктове в Момино село, кв.Парчевич, с.Белозем и с.Чалъкови. Инициативите, които се организират съвместно от Община Раковски, БЧК-Пловдив и Трафик СОТ включват измерване на кръвното налягане, нивото на кръвна захар и изготвяне на здравни анкети при по възрастните хора сред населението на изброените по -горе населени места.“И все пак много хора пренебрегват лекарската грижа по различни причини и тук ние им помагаме да обърнат внимание на своето здраве, чрез тази кампания“ каза координаторката Олга Даскалова. „Разбира се, всеки може да се включи и да провери своите здравни показатели без значение от възрастта“-допълни тя.

Кампанията ще се провежда и занапред превантивно през определен период от време, като хората ще бъдат уведомени предварително за предстоящите инициативи чрез средствата за масова информация.

„Хората много се радват, че някой им обръща внимание, а това в нашата държава в последно време липсва някой да обърне внимание на възрастните хора, а някой просто са забравени от техните близки, други са далеч и когато някой им обърне внимание те много се радват“ споределя още Олга Даскалова.

„Именно това е идеята с която реализираме тази инициатива“, споделя Кмета на Община Раковски – Павел Гуджеров, „Много се радвам, че за момента успяваме да я постигнем и има смисъл от това, което правим“.

Кадри от проведената инициатива можете да видите по-долу.