Среща с Генчо Тодоров и Станислава Атанасова от танцова школа „Тодорови“

През първата вечер на международния християнски фестивал в Белозем ,гостите и жителите на селото имаха възможност да се насладят на танцьорите от  фолклорна школа „Тодорови“.Началото  е  поставено  тази година преди седем месеца на 12 февруари.Основатели са Генчо Тодоров и неговата годеница Станислава Атанасова.Преди това те са работили дълги години в различни точки на страната и чужбина.“Човек ,където и да ходи ,камъка си тежи на мястото,решихме да се приберем в родния Белозем и да развиваме българския фолклор чрез школата“-каза художествения ръководител.

Той сподели  още ,че се опитват да вмъкнат и съвременен модерен елемент,за да бъде интересно на младите да участват и обикнат традициите.Тази комбинация се оказва успешна и не след дълго работния процес е нараснал.
„Не успяхме да починем през лятото,работихме усърдно , а и децата си бяха в селото“-разказва Генчо Тодоров.
Това го е зарадвало изключително много защото показва,че на курсистите им е интересно да се занимават с това.Той е родом от Белозем,  завършил  е националното училище за танцово изкуство,академията за изобразително,танцово и музикално изкуство в гр.Пловдив. През тази година решил да се завърне , да предаде наученото и своя опит на своите възпитаници. Допълнително със своята партньорка и годеница се занимават  с децата от детските и учебни заведения на селото.
„В Белозем е сърцето ми,за нас е важно мнението на хоратаи публиката,да харесват нашите изпълнения,нашата програма“!
В бъдеще им предстоят изяви в региона на община Раковски,по празници и събори,като един от тях вече мина съвсем наскоро а именно -събора в Шишманци.