Стартира кампания за пролетно почистване на Раковски

В събота на 17.03.2018 започва голямото пролетно чистене на Раковски преди Великден. Ежегодната кампания на църквата“Пресвето Сърце Иисусово“ в кв.Ген.Николаево тази година ще бъде подкрепена и от община Раковски под надслов “ Всички заедно за по-чист Раковски“.

Да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове и местата за отдих, да направим Раковски по-добро място за живеене, казват от администрацията. Оттам също напомниха, че съгласно Наредба №1 на Общински съвет – Раковски задължение на собствениците на имоти и живеещите в сгради в режим на етажна собственост е поддържането в приветлив и естетичен вид на имотите и прилежащите към тях територии /включително тротоарните платна/.

„Основната цел на доброволческата инициатива е почистване на мястото, където живеем и природата, която обичаме. Надяваме се на този ден да покажем, че общите ежедневни усилия, полагани за опазване на средата, в която живеем, от граждани, гости на града и администрация, дават желания резултат! Нека почистим нашият град и посрещнем пролетта с чисти домове и сърца! „- апелира общинският кмет Павел Гуджеров.
От Сдружението „Католически скаути -България“ пък ще се включат от 15 – 17 март под мотото“ За едно по-светло утре“ със събирането на вторични суровини -хартия, стъкло и пластмаса. Отпадъците ще се събират разделно в двора на църквата „Пресвето сърце Исусово“. Целта е да се засили екологичното самосъзнание и опазване на природата като безценен ресурс. „Подари на своят дом чистота, бели дробове и екологично самосъзнание“- приканват от младите скаути.

„Нека не оставяме тази инициатива само на децата , а нека всеки се включи и поеме своята отговорност за опазване на околната среда и чистотата на града , в който живеем. „- призова отец Димитър еноряшите на съботната литургия.

Община Раковски апелира гражданите, ръководителите на фирми, предприятия и учебни заведения да събират отпадъците в чували, а изрязаните клони от дървета, храсти и лозови насаждения да изнасят на вързопи и да се оставят до контейнерите и кофите за смет.

От Общината благодарят на всички, които вече са започнали с почистването.