Сутрешните ритуали на успелите

Жалко е обаче, че масата от хора предпочита да се идентифицира най-вече с визията и провокативните черти от характера на знаменитостите, вместо с качествата, които са им помогнали да стигнат върха. Така работи умът ни просто.

Но пък ние точно поради тази причина обичаме да акцентираме именно върху ценностите и ритуалите на хайлайфа, които биха направили и нас самите по-ефективни и успешни.

Американският репортер Бенджамин Спал е разговарял с над 300 личности, заемащи престижни и високи позиции в обществото и бизнеса. Измежду тези хора е бил президентът на Pixar и Walt Disney Animations Studio, трикратен олимпийски златен медалист, писатели, певци и други.

Целта му е била да научи какви са сутрешните навици и ритуали на тези хора, и е открил, че при всички тях преобладават 3 основни теми.

Без социални мрежи

Повечето от интервюираните личности са заявили, че или изобщо не използват социалните мрежи, или проверяват профилите си поне 2-3 часа след ставане.

Лягането и ставането с очи, вперени във Facebook или Instagram, е критично за психиката и настроението ни. Колкото повече изчакаме с влизането в социалните мрежи след ставане, толкова повече от спокойствието на съня си ще можем да почувстваме през първите будни часове.

Време за мен

Личното време, прекарано в уединение сутрин, е изключително важен фактор, ако искаме да сме концентрирани, идейни и ефективни през целия ден, твърдят успелите.

Някои от тях предпочитат да почетат книга за час, докато пият кафе, други пък залагат на медитация и йога. Обединяващите елементи са погледът навътре, спокойствието и фактът, че сме сами със себе си.

Утрото е прекрасен момент да изчистим и балансираме ума си, и да овладеем потока от мисли от рано.

Преди да станат другите

Успешните хора се кълнат в магията на движението рано сутрин, преди всички да са станали.

Независимо дали говорим за бягане в парка, плуване, сутрешно чистене или пък час, прекаран във фитнеса, е важно да включим активно движение в сутрешната си програма.

След като цяла нощ сме били неподвижни, целенасоченото активиране на сърдечносъдовата, дихателната и опорно-двигателната система ни дава летящ старт на деня и ни прави по-издръжливи в стресови ситуации.