Троен празник за хората от „За достоен живот“

Заместник кметът на община Раковски Йовко Романов уважи тържеството на хората в неравностойно положение от Сдружение „За достоен живот“ , които празнуваха Международния ден на жената на Националния празник на България. По традиция всяка година те се събират по повод 8-ми март .Тази година празника им съвпадна с националния празник 3-ти март.

Специален поздрав към всички за празника и предстоящото тържество отправи председателя Иванка Червенкина. Тя прочете прочувствена поема за жената и майката.

Йовко Романов поздрави събралите се раковчани от сдружението с трите празника- Баба Марта, Националния празник на България и предстоящия Международен ден на жената. Той шеговито се обърна към мъжете да направят дамите по-щастливи и да омилостивят нежната половинка на човечеството , да има повече слънце и пролетни дни през месеца на жената. Община Раковски ще уважи за 8-ми март всяка дама в неравностойно положение с цвете.

120 са членовете на Сдружение „За достоен живот “ , които активно участват в културния и обществен живот на община Раковски.

Въпреки своите особености и нужди членовете на сдружението също могат да бъдат пълноценни в много сфери на своя живот като например участието им в спортния празник . Вдигане на гирички, дартс, състезание с колички, хвърляне на топка в кош са само част от спортните игри , в които се състезават по време на спортния ден. Традиционен е и благотворителния концерт в подкрепа на децата от сдружението.