В машината на времето: Вижте уникални кадри от първия международен футболен турнир „ОБЕДИНЕНИ ОТ ФУТБОЛА“ предоставени от ФК „Раковски“

ФК „Раковски“ ви връща 22 години назад във времето, когато за пръв път се проведе международният детски футболен турнир „ОБЕДИНЕНИ ОТ ФУТБОЛА“ – 2002 година, след като школите в града се обединяват.

Турнирът е организиран от вече покойния, изключително заразен от футбола ентусиаст и кмет г-н Франц Коков, г-н Йовко Патазов, както и от отец Йовко Пищийски и отец Румен Станев. 

 В груповата фаза нашите деца побеждават отборите на Хиберниънс(Малта),Термоли(Италия) и ФК „Ботев“ Пловдив.    

На финала губим при изпълнение на единадесет метрови наказателни удари, след равенство с отбора на ФК Рух (Полша).

Така отбора ни се класира на второ място в един изпълнен с емоции и радост турнир, в който на пиедестал бяха приятелството и спортсменството.

 Отборите на Раковски и Термоли, както и ФК Рух(Полша) станаха наистина побратими, защото следващите осем години отбора на Раковски участваше в турнира митинг на приятелството в Италия. Същевременно в следващите издания на турнира в Раковски идваха отбори като Милан, Фенербахче, Щутгарт, Марсет(Испания) и много други отбори от световна класа, останалото е история.  

В Наши дни турнирът се организира от Община Раковски и от отбора на ФК „Секирово“ (Раковски).

От ФК Раковски пожелават успех на ФК „Секирово“ в следващите дни в участието им на международния детски футболен турнир, който носи името на своя създател Франц Коков.

ЛИНК към ВИДЕОТО: 

https://www.facebook.com/61556292415064/videos/310850445350006