Васка Пушкова: Ще бъда полезна в социалната сфера и екологията. Вярвам, че на 27 октомври ще сме първа политическа сила с мнозинство в местния парламент

Васка Пушкова е  от с. Стряма. На 32 години, семейна с едно дете. През 2011 завършва  висше образование в сферата на здравеопазването, специалност „Медицински лаборант“. От тогава  до днес работи в медицински център Св. Елисавета, Община Раковски.

Васка Пушкова е кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ.

Номер в интегралната бюлетина 43 и номер на прeфeрeнция 114

 

 Защо е важна ролята на общинския съветник и с какво смяташ, че ще бъдеш полезен на жителите на община Раковски в новия общински съвет?

За съжаление много хора не разбират ролята на общинския съветник, а именно той и общинския съвет, като цяло са тези който решават съдбата им. Местния парламент е този, който приема бюджета на общината, а както знаем без добре направен бюджет е трудно да се развие в положителна посока. Общинският съвет  е органът, който одобрява или отхвърля предложенията на кмета на общината. Ако трябва да се обобщи с няколко думи бих казала, че общинския съветник е човекът, който решава бъдещето на жителите  на местно ниво. Смятам, че има какво да дам на обществото. Работата ми е такава, че се срещам с много хора всеки ден, знам проблемите им, знам как могат да се решат и имам куража да го направя ако съм част от екипа на общински съвет.

 

За какво ще работиш ако вотът на избирателите те „ сложи” в местния парламент?

Ако бъда избрана за общински съветник искам  както да продължа сегашната социална политика, така и да я развия още повече. Знам,  че  всеки месец се отпускат помощи. Има нов проект за грижа на възрастните хора по домовете, който тепърва ще се осъществи и,  в който ще имам честа да се включа като общински съветник в новия общински съвет.

Искам да обърна внимание и на екологията. Живеем в свят, в който  ние хората само мърсим околната среда и това се отразява на всички нас.  Трябва да се работи в тази насока и имам идеи как да стане това. Например създаването на нови зелени площи, продължаването на велоалеите, изграждането на нови такива, там където няма и други аналогични мероприятия, който биха допринесли за по добра среда за живеене.

Не на последно място е инфраструктурата, макар че последните години тя се развива доста добре, след създаването на общинското предприятие за благоустройство, което беше създадено от сегашния общински съвет по предложение на кмета Павел Гуджеров. То буквално изгради нови улици, от кални и непроходими, които сега са асфалтирани.

 

С какви амбиции влизаш в предизборната надпревара?

Като се има в предвид знамението на думата амбиция – силно желание за преднина, за предимство, за успех, влизам уверена в надпреварата. То няма как да е иначе с партията зад гърба ми. На всяка среща, която правим с хората виждам доверието им към нас. Казвам нас, защото аз съм част от партия ГЕРБ и това ми дава тази увереност. Смятам, че за последните години на управление на община Раковски сме оправдали до голяма степен  тяхното доверие. ПП ГЕРБ винаги залага на младите, същевременно опитни, образовани кандидати. За мен е чест да съм в листата за общински съвет. Вярвам, че на 27 октомври ще сме първа политическа сила с мнозинство в местния парламент.

Какво е да си част от печелившия отбор на Павел Гуджеров?

Познавам Павел от много години и първото, което ми идва на ум когато говоря за него е,  че той е човек с главно ”Ч”! За мен е както чест, така и огромна отговорност да съм част от този екип. За изминалия мандат този Човек направи толкова много за общината, че през този, който предстои, очакванията към него, а следователно и към съветниците ще са още по- големи. Именно заради това няма да имаме право на грешки и отговорността ни ще е още по- голяма. Знам, че ще се справим, защото лидера ни е професионалист и когато става дума за работа той е безкомпромисен.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление