Янко Гаджев и Екатерина Хамбърлийска получиха награди от общината за постигнати спортни резултати през 2016

На 28 февруари се състоя второто редовно заседание на ОБС-Раковски. Общинските съветници разгледаха и приеха 30 точки от дневния ред след бурни комисии и дебати в предишния ден.

На първа точка от февруарското заседание бяха представени и наградени Янко Йорданов Гаджев и Екатерина Милкова Хамбърлийска от гр.Раковски за постигнати спортни успехи през  2016 година и издигане престижа на община Раковски. Предишният общински съвет бе приел и задействал наредба за условията и реда, които осъществяват специална закрила на деца и младежи с изявени дарби.

Към нея има комисия назначена със заповед от кмета, в която членуват двама общински съветници в лицето на Ралица Сатанска и Петър Терзийски. На база подадени документи те са отличили по горе посочените Янко и Екатерина, като заслужили определените стипендии. Янко е на 14 години и учи в спортно училище -гр.Хасково.Тренира джудо. През изминалата година печели две трети места на международен турнир провел се в гр.Пловдив и Елин Пелин.На осн.чл.18 ал.5 от Закона за наредбата за условията и осъществяване на специална закрила на деца и младежи с изявени дарби, комисията по стипендии награди Янко Гаджев с парична награда от 840 лв.

Екатерина Хамбърлийска е на 15 години от гр.Раковски и учи в математическата гимназия на гр.Пловдив и тренира карате в местния спортен клуб „Ин ЯН“.През изминалата 2017 година печели 2-ро и 3-то място на националното първенство по карате в Димитровград и Пловдив.Получава награда от общинската комисия по същата наредба18.

Кмета на община Раковски Павел Гуджеров лично им връчи грамоти на кратка церемония по време на сесията.

„Много се гордея с вас и се радвам ,че от нашия град са излезли талантливи младежи като вас,надявам се да продължите по този успешен път, да бъдете вдъхновение и пример на много ваши връстници и не само„-каза градоначалника в приветственото си слово към местните таланти. Той отвори една скоба, като поясни, че основател на местния клуб по карате е кандидата за народен представител Младен Шишков, а Екатерина е тренирала и тренира под негово ръководство.По нататък г-н Шишков съобщи, че тя също така  е член на националния отбор  по карате Киокошинкай. По думите му стана ясно че това „за първи път се случва в нашата община , което е прецедент и допълнителен повод за радост“. Последваха пожелания към Янко „същото да се случи по нататък и с него“,а предс.на общинския съвет Георги Лесов се присъедини към поздравите като каза „догодина очакваме  първи места в състезанията.“