„Зъбомобил“ пристигна в двора на ОУ“Хр.Ботев“ в Раковски

В началото на март стартира националната кампания за профилактика на детските зъби „Мисия подари усмивка“. Инициативата е част от глобалния проект Orbit Smile Back на едноименната марка, насочен към подпомагане защитата на детските усмивки.

Специален „зъбомобил“ посети и ОУ“Хр.Ботев“ в Раковски срещайки се с деца на възраст 6-9 години. Зъбомобилът дойде в община Раковски, след милата покана на педагози от ОУ „Христо Ботев“.

Мобилният дентален кабинет е преобразен в „зъбомобил“ с цялото необходимо оборудване и визия, която е атрактивна и приятна за децата. Детски зъболекари извършват прегледите с оценка на риска и помагат в обучението на децата за поддържане на устната хигиена.

В продължение на един ден всяко дете премина през профилактичен преглед с оценка на риска и е насочено, при необходимост, за последващо лечение към своя личен стоматолог. Прегледите се извършиха в двора на училището, като децата разбраха как правилно да се грижат за своите зъби, кои са храните, които са рискови и трябва да се избягват, кои са полезни и помагат за запазването на здрава и блестяща усмивка. Когато структурата на зъба и правилните хигиенни навици бъдат представени под формата на закачки и игри те остават в детското съзнание за по-малко дълго време.

Статистиката за денталното здраве на децата в България не е никак позитивна, затова ние като компания приехме тази кауза и подхождаме към нея изключително отговорно. Orbit Smile Back e наша глобална инициатива за подкрепа на детските усмивки, която ние в България ще развием по начин, който да отговаря най-адекватно на ситуацията и потребностите на нашите деца. Целта ни е да подпомогнем институциите, специалистите, училищата и родителите в грижата за денталното здраве на децата ни. Детските усмивки са най-ценни и всяка инвестиция в тях е повече от необходима“, обясняват от компанията.


„Мисия подари усмивка“ е вдъхновяваща кауза, за която си струва да обединим усилия! Превенцията, профилактиката и грижата за здравата и щастлива детска усмивка са основен приоритет за дентални клиники. Денталното здраве е част от общото здраве и ние вярваме, че една усмивка прави чудеса“-категорични са организаторите.