Жителите на Раковски с благотворителност за хора в нужда

Пари за лечението на двама свои съграждани се събраха по време на фестивала на селската кухня“Вкусовете от вчера“, който се проведе в Раковски. Сумата от 1000 лева бе поделена по равно между Веселин Кочев и самодейката от народната група към местното читалище Любка Гиева. Зам.кмета на Общината Божидар Стрехин се срещна и с двамата и лично им занесе събраните средства. 31 годишния Веско Кочев от две години е с пареза следствие от падане от строеж по време на работа. Младият човек има нужда от специално лечение и рехабилитация , които се предлагат единствено в София в центъра за деца с церебрална парализа. Лекарите дават надежда , че при редовна работа в центъра пълноценен живот за Веселин е възможен.
Любка Гиева бе трогната от жестта към нея. През сълзи тя благодари на всички, които са дарили пари за нейното лечение. Любка е с диагноза тумор на лимфните възлии животът и се поддържа с химиотерапия.
„Честа практика по време на културните събития в община Раковски се провеждат в синхрон благотворителни мероприятия за нуждаещи се граждани. Традиция е местните хора да се обединяват и участват в различни  благородни каузи в подкрепа за лечение на някои от своите съграждани.“ , обясниха от екипа на кмета.