Абитуриентите завладяха площад „Европа“на 23 май преди бала

Абитуриенти 2017Абитуриенти 2017

В късния следобед на 23 май центъра на кв.Секирово започна да се изпълва с абитуриенти и изпращачи, под звуците на клаксони, рев на мотори и радостно отброяване до 12. Всяка година това събитие предизвиква много вълнения и приятни емоции във всички присъстващи. Преди около седмица за тях би последния училищен звънец, а на заветния ден след изпращане, поздрави и пожелания завършилите средно си образование се отправиха към мястото си  на бала в Пловдив.

Много стил и шик присъстваше в избора им на тоалети, гримове и прически. Дните около абитуриентските празници стават тема за хейтърски атаки в интернет пространството относно визията и отбелязването на празника.
Попитахме някои от тях как приемат критиките и обиждат ли се от това?
„Не обръщаме внимание и си гледаме напред, а  бъдещите ни планове са свързани с АБВ“. -Така те шеговито отговориха на доста разпространения напоследък коментар, че след училище повечето започват работа в индустриалната зона на  село Стряма.
Разбира се, че ще трябва да продължат с образованието си, но има варианти и примери, в които човек може да работи и да учи, като успешно съчетава и двете.
„Тази вечер ще се насладим на празника, а после ще му мислим“.
Учителите също бяха много радостни  и развълнувани  преживявайки  събитието заедно със своите възпитаници.
С пожелание за успех и попътен вятър зрелостниците се качиха на лъскавите си возила и се отправиха към своята нощна приказка.