Благотворителен базар в Деня на Каритас организират в Раковски

Благотворителен базар в Деня на Каритас организират Каритас – Витания – Раковски в неделя, 18 ноември 2018 г. от 10:45 ч. до 11:45 ч. в Църквата „Свети Михаил Архангел“ гр. Раковски.

Благотворителният базар на Каритас Витания се организира традиционно всяка година в Деня на Каритас. Всеки може да се включи като присъства на базара и си закупи продукт от него. Също така може да донесе домашно приготвен сладкиш или ястие, което да бъде продадено по време на базара, също и ръчно изработени декорации, свещи и всичко, което реши да подготви в подкрепа на добрата кауза. Събраните средства ще се използват за подпомагане на нуждаещи се жители от територията на община Раковски.

Неделята след 13 ноември – деня на блажените мъченици Евгений, Камен, Павел и Йосафат, отбелязваме Деня на „Каритас“. Тази година той съвпада с обявения от папа Франциск

Световен ден на бедните (18 ноември) и споделя неговото мото: „Ето, сиромахът викна и Господ чу“.

На този ден сътрудниците на „Каритас“ организират благотворителни инициативи в подкрепа на нуждаещи се хора и дейности на „Каритас”, чрез които организацията помага на изпадналите в нужда.

Денят на „Каритас“ е определен с решение на Епископската конференция на Католическата църква в България и има за цел да бъдат мотивирани християнските общности и всички хора с добра воля, без оглед на тяхната религия и националност, да изразят своята съпричастност към страдащите, както и да научат повече за разнообразните дейности на „Каритас“ в подкрепа на нуждаещите се.