Благотворителен турнир по тенис – гр.Раковски

На 10 юли /неделя /се проведе благотворителен турнир по тенис на корт в подкрепа на онко болни деца. Идеята е възникнала още преди около 4- 5 месеца разказа Венелин Романски, който е организатор на събитието. Главната заслуга за  реализирането има жена на име Красимира Стефанова от гр.Пловдив. През последните 5-6 години тя се е отдала на различни благотворителни кампании свързани с тази кауза. Помагала е и в приключилата вече такава на Иван Замярски от гр.Раковски.

В момента се събират средства за отделението на четвъртия етаж в детската онкохематология в гр.Пловдив. Необходими са 54 000лв. Фирма е поела безвъзмездно труда по ремонтните дейности, а в момента се събират финанси за купуването на необходимите материали по ремонта. От около 40 дена тече тази кампания и повече от половината сума е събрана.

Венелин е събрал всички членове от клуба по тенис на корт и ги е запознал с идеята на благотворителното събитие.

Около 10 дена е траела предварителната подготовка и всеки е помагал и участвал с каквото може в организацията.

В деня на турнира всички са останали доволни от резултата и реализирането на идеята. Това е първия благотворителен турнир по тенис на корт, който се провежда в Раковски и може би не последния, надяват се всички участници. Винаги има много нуждаещи се на които трябва да се помага  кой с каквото може.

В края на деня и турнира сумата събрана от събитието е 1536 лв. съобщи допълнително Венелин Романски.

Репортаж и снимки от неделния ден може да видите по долу: