Благотворителност и помощ за двама нуждаещи се от гр.Раковски по време на кулинарния фестивал

Често по време на културни събития в община Раковски,които никак не са малко  се провеждат в синхрон благотворителни мероприятия за нуждаещи се граждани.Практика е в вече местните хора да се обединяват и участват в различни  благородни каузи в подкрепа за лечение на някои от своите съграждани. В най-пресния случай в неделния „Фестивал на селската кухня“ се събираха средства за Любка Гиева,която е самодейка от певческата група към читалището  и Веселин Кочев,за който в края на месец юли също имаше благотворителна кампания.Събитието само по себе си предлага на посетителите да дегустират различни традиционни български рецепти от миналото и настоящето на кулинарни щандове, пренесени около сцената на центъра в кв.Ген.Николаево под съпровода на народни песни ,където пък се изявяват различни певчески групи от цялата община и в близост до нея.Гостите на фестивала имат възможност да си закупят на символична цена различни специалитети, сред които и вкусните творения от юнашкия тиган на Ангел Ангелов.Групата на скаутите също бе там с лимонадения си щанд. Към него бяха прибавили картофена крем супа и бобена салата, приготвена по специален скаутски начин .На жив огън се вареше и домашна лютеница за мазане на филийки,печаха се катми на сач от майсторки в народни носии.Кошници със сезонни плодове,дребни сладки, пити и какво ли още не допълваха колорита на есенния празник,чийто старт даде кметът Гуджеров.

Накрая за по-доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха орк.“Калофер“.

Припомняме ,че това издание се случва за 4-ти път в община Раковски,като първия път бе поставено от  Местна инициативна група /МИГ – Раковски/. 
 Сдружението кандидатства по мярка 421 „Вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество” от Програмата за развитие на селските райони и направи фестивала реален. Община Раковски продължава започнатото, като идеята е фестивалът да се запази и да стане традиционен.