Ирина Джундрина от гр.Раковски ще бъде представител на българската младежка общност на предсинодалната среща в Рим

 От 19 до 24 март 2018, Генералният секретариат на Синода на Епископите свика предсинодална среща на която са поканени младежи от различни части на света“. Това оповести папа Франциск по време на генерална аудиенция на площад „Свети Петър“.

На събитието – уточни той – „ще участват както млади католици, така и младежи от различни християнски деноминации и други религии, но също и невярващи“.

Ирина Джундрина от гр.Раковски ще бъде представител на българската младежка общност на предсинодалната среща в Рим.

Инициативата – продължи Франциск – „се помества в рамките на подготовката на предстоящата Генерална асамблея на Синода на Епископите, чиято тема ще бъде „Младите, вярата и разпознаването на призванието“ и ще се проведе през октомври 2018“.

„С това, Църквата иска да се вслуша в гласа, чувствителността и вярата, но също и в съмненията и критиките на младежите“, уточни папата, който допълни, че заключенията от срещата през март ще бъдат предадени на синодалните отци.

Датата за срещата е избрана, за да позволи на участниците да присъстват, на 25 март, на литургията за Връбница, която папата ще предстоятелства на площад „Свети Петър“ по повод Световния младежки ден 2018 на тема „Не бой се, Мария, защото ти намери благодат у Бога“ (Лк. 1, 30).