ІV ФЕСТИВАЛ НА СЕЛСКАТА КУХНЯ „ВКУСОВЕТЕ ОТ ВЧЕРА” ГР.РАКОВСКИ 10-ТИ СЕПТЕМВРИ 2017 Г. Начало 12:00 ч.

 

Преди четири години Местна инициативна група- Раковски постави началото на този фестивал. Сдружението кандидатства по мярка 421 „Вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество” от Програмата за развитие на селските райони и направи фестивала реален. Община Раковски продължава започнатото, като идеята е фестивалът да се запази и стане традиционен.
Всички гости и любители на традиционната българска кухня
ще имат възможност да дегустират различни ястия, приготвени по традиционни местни рецепти от жителите на Община Раковски.
Атракцията на празника ще бъде Юнашкия тиган, в който ще бъде приготвен „Юнашки кебап”, който гостите ще могат да дегустират. Юнашкият тиган е изработен от 78 кг. специална неръждаема стомана, с диаметър 150 см. и височина 20 см., с който бяха атакувани рекордите на Гинес преди години.

Хапването и пийването добре си подхождат с песни и веселие, а затова ще се погрижат самодейни състави от с. Рогош, с. Калековец, с. Стрелци, както и певческите групи от читалищата в Община Раковски.Градусът на настроението ще се вдигне и с песните и хората орк. „Калофер” с ръководител Пейо Маринов и солисти Тоня Маринова, Катя Башева и Кънчо Кънев.