Клубът по роботика „MAD Robots“ на ОУ“Христо Смирненски“взе участие на състезанието по роботика

Клубът по роботика „MAD Robots“ на  ОУ“Христо Смирненски“ взе участие в Регионалните кръгове на състезанието по роботика, организрано от SAP Labs Bulgaria.  Представители бяха Ерик Бенин, Мариян Дюлгерски и Патрик Кьосов, а ръководител на отбора бе Марина Матанова.
Състезанието премина в 4 етапа: „Проект“, „Дизайн“, „Екипна игра“ и „Робо игра“. Темата тази година беше „Хидродинамика“. Учениците трябваше да направят проучване за проблемите с водата на планетата – недостиг,  пречистване и т.н. и съответно да предложат решение на проблема. В етап „Дизайн“ учениците представиха своя робот и как са го изработили, какви представки са използвали за изпълнение на различните мисии. Целта на екипната игра беше да се види дали успяват да работят в синхрон, заедно в екип. Робо игрите бяха разделени на три части. Във всяка част участниците изпълняваха различни мисии. Отборите бяха оценявани с точки по всичките 4 етапа на състезанието, като най-добрите бяха отличени.
Припомняме, че от новата учебна година стартира клуб по кодиране „CODER DOJO“ за 20 ученици, в който ще се програмира Micro:bit. Желаещите да се запишат онлайн, като попълнят следната форма.https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx…