Кметът на Раковски с поздрав за първия учебен ден към училищата в общината

По повод началото на новата учебната година кметът на Община Раковски Павел Гуджеров изпрати поздравителни адреси до всички училища и  детски градини на територията на общината. В обръщението се казва:

„ДРАГИ  УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

Днес е 15 септември – Първият учебен ден! Пъстри цветя и грейнали усмивки отново са украсили училищния двор. С много вълнение и радост посрещаме тази дата. Празнува цяла България!
За нашия народ училището и знанието са нещо свято! Днес, когато живеем във време на разколебани ценности и традиции, мисията на българското училище и българските учители е още по-важна.
Като кмет на Община Раковски съм изключително горд, че в раковските училища и сега живее гордият възрожденски дух и желанието за напредък и обновление, завещани от достойните ни предци.
Много поводи сме имали да се гордеем с вашите успехи и постижения, скъпи учители и ученици. Знам, че зад победите ви в национални състезания, конкурси и олимпиади, зад спечелените проекти, стоят не само много труд и усърдие, но и много вложени душа и сърце, затова вашите отличия са ни толкова скъпи.
Уважаеми учители, вашият професионализъм, благородство и всеотдайност дава на бъдещото поколение увереност и сила, с които да върви напред. Не спирайте да се раздавате и нека в отплата винаги се радвате на обичта, доверието и уважението на своите възпитаници!
Скъпи ученици, пожелавам ви вълнуваща и незабравима учебна година, бъдете активни и любопитни за новото, мечтайте и следвайте смело мечтите си, утрешният ден ви принадлежи!
На най-развълнуваните в днешния ден – първокласниците, желая  щастливо пътуване в света на буквите и числата, много нови приятелства и забавления в училище!
Спорна и успешна нова учебна година за всички: малки и големи ученици, учители и родители!
НА ДОБЪР ЧАС!“