МЕЖДУНАРОДЕН ХРИСТИЯНСКИ ФЕСТИВАЛ БЕЛОЗЕМ

Кметовете  на община Раковски и Белозем- Павел Гуджеров и Иван Тачев посетиха  и поздравиха организаторите и участниците на международния християнски фестивал  в европейското село на щъркелите.

Във вечерта, когато скаутския отряд от Раковски, изнесе своята програма пред многобройната публика, отец Ярослав-един от организаторите каза ,че група  „Scouts dans group – I Love Jeses“е тук заедно с енорийския си свещеник От.Димитър и кмета Гуджеров.

„За мен е огромно удоволствие да присъствам на това събитие и да ви поздравя от тази сцена.Голяма е радостта ми  да видя толкова младежи в църквата,защото заедно с нея градите моралните устои на това общество“-каза градоначалника.

В заключение той благодари на всички, които помагат за осъществяването на това събитие като кмета на Белозем -Иван Тачев и организаторите -от.Ярослав и от.Марчин от ордена на братята Капуцини, като пожела на присъстващите  да следват мотото на фестивала, а именно да бъдат милосърдни.

След това на сцената се качи и г-н Иван Тачев, на който заедно с общинския кмет бяха връчени тематични подаръци със символите на фестивала, като част от тях бе икона с надпис“Исусе уповавам се на теб“. Програмата продължи с илюзионно шоу, а преди това децата от Раковски, получиха бурни аплодисменти за доброто си представяне, което включваше танци и сценка с Папа Франциск,в чиято роля се превъплати Самуил Шивачев от пловдивската екзархия. Малко по-късно всички танцуваха и пееха с полската група музиканти, след което деня завърши с вечерна набожност.

Днес всички участници, ще посетят катедралата „Св.Лудвиг“ в гр.Пловдив,във връзка с деня на неговото честване, след което ще се разходят до пеещите фонтани.