Националният „Поход за Семейството“ ще бъде на 15 юни

Националният „Поход за Семейството“ ще бъде на 15 юни

Събитието в подкрепа на брака, семейството и децата тази година ще се проведе в София, Пловдив и Варна. Освен традиционните шествия, организаторите са подготвили концертни програми и много забавления за всички присъстващи.

Най-големият празник за родители и деца в страната ще започне в 16:00 часа, едновременно в София – пред Народния театър „Иван Вазов“ – и във Варна – на сцена “Раковина”, в Морската градина. Началото в Пловдив ще бъде в 18:00 часа на площад „Аптека Марица“.

„Поход за Семейството е най-позитивното събитие през годината, защото от една страна е радостен празник и забавление за участниците, а от друга – чрез него се отправя силно и ясно послание в подкрепа на брака, семейството, родителите и децата – цялата основа на обществото ни“, каза Ивайло Тинчев, национален координатор на инициативата и председател на Управителния съвет на Национална асоциация „Поход за Семейството“. „Днес в България всяко пето дете живее само с един родител. Младите сключват брак все по-рядко и често губят най-ценните и най-прекрасните години от живота си във взаимоотношения без дългосрочно обвързване. Личният и семейният морал са паднали до изключително ниско ниво. Това е разрушително за обществото ни. Затова се събираме – за да изразим недвусмислено, че не само искаме промяна, а и самите ние можем да бъдем чаканата промяна, която е нужна на родината ни, за да се запази, умножи и просъществува народа ни в бъдеще въобще.“

Националният „Поход за Семейството“ започва като събитие през 2018 година, едновременно в петте най-големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе – и от тогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, отново във всеки един от тези градове.