Ново мозаечно пано грейна на външната стена при Н.Ч.“Кирил и Методий“в гр.Раковски 

Почти година след санирането на читалищния дом, външната стена на сградата се сдоби с ново мозаечно пано с лика на братята Кирил и Методий.Изкусното творение е дело на  Ирена Чанова и група младежи от енория „Пресвето Сърце Исусово“,които посещават курса по редене на мозайка.Новата придобивка е дарение за културния център и вече е поставена от няколко дни.Вижда се отдалече и краси площад „България “ на центъра в кв.Ген.Николаево.

След неделната литургия, която бе отслужена за успешна учебна година на всички в сферата на образованието от.Димитър благослови и поздрави авторката и нейните помощници за добре свършената работа и жеста, който те направиха към читалищните дейци и населението като цяло.

„Нека самодейците по примера на братята Кирил и Методий бъдат едни културни апостоли, разпръсквайки светлината на знанието чрез своята дейност „-подчерта в края на проповедта си енорийския свещеник. 

Не случайно са избрани образите на тези будители за тази картина, причината е ,че общинското читалище носи техните имена.

Заради този хубав повод  този септемврийски ден се превърна в майски.“Септември ще бъде май“ ,както е казал автора,бе израза на отец Димитър,цитирайки Гео Милев от сцената малко преди празника на селската кухня.Това изказване бе продиктувано от музикалния съпровод на химна „Върви народе възродени“,който обикновено звучи на 24 май.

След тържествения благослов женската певческа група с диригент Катя Башева отправи музикален поздрав в знак на благодарност към дарителите и гостите на събитието.