Октомврийско заседание на ОБС- Раковски

На 26 .10. се проведе редовното октомврийско заседание на ОБС- Раковски. В началото на сесията председателят- Георги Лесов поздрави общинските съветници, които са именици за празника -Димитровден, като им пожела здраве и успехи .След това преди началото на същинската работа и преминаването към дневния ред, думата бе дадена на кмета Гуджеров. Той запозна присъстващите с едно писмо, адресирано лично до него, изпратено  от Европейската асоциация на фолклорните фестивали. Става въпрос за участието на ПФА“Слав Бойкин“в Световния шампионат по фолклор, който се проведе през лятото в периода 18-28 август тази година по българското черноморие в по известните и посещавани курорти като Слънчев бряг, Несебър, Бургас, Обзор и др. В писмото се казва още, че участниците от гр.Раковски, са се представили повече от добре и заслужават по подходящ начин почетно връчване на изпратените награди- дипломи.

Припомняме, че Раковчанския ансамбъл завоюва златен медал в категорията Световен шампион за фолклорни ансамбли.

В тази връзка ръководителите Велизар Василев и Лилия Станчева и ПФА“Слав Бойкин“ получиха диплом за престижното звание – маестро и диплом за съхранение на традициите. Последва официално връчване на наградите от кмета Гуджеров към Лилия Станчева и  бурни аплодисменти от общинските съветници. Той им пожела още много успехи и  поводи  община Раковски да се гордее с техните постижения.“ Изключителна радост е за мен когато талантите от Община Раковски получават полагащото им се признание.

Още веднъж поздравления за Маестро Лилия Станчева !“

От своя страна тя отговори и коментира повода така:

“ Дълбоката същност на фолклорното изкуство е жизнена сила ! Тя е вечен знак, че народите са БИЛИ и ще БЪДАТ ! Благодаря на Световната асоциация на фолклорните фестивали за присъдените призове , както и на кмета на община Раковски Павел Гуджеров  за признтелността , хубавите думи и изключителния професионализъм ! Благодаря също и на хор „Тракийки“ към фолклорен ансамбъл „Слав Бойкин“ , без които нямаше да получа тези признания ! Щастлива съм от факта , че допринасям за развиването на Българския музикален фолклор !“

След това сесията продължи по предварително установения дневен ред.Ето как: