Първа книжна среща на членовете на „Книжен кът за мечти“

На 09 юни участниците в Facebok групата „Книжен кът за мечти“ проведоха първата си книжна среща.

На събитието, дойдоха 10 възрастни и 2 деца. Едно от децата също представи много добре своята любима книга. Повечето от присъстващите донесоха своя любима книга или такава, която им е направила впечатление всяка една беше различен жанр. Предостави се възможност на желаещите да говорят за себе си, споделяйки основна информация като име и възраст, тъй като част от членовете  не се познаваха. Имаше участници, които бяха отлично подготвени – четоха откъси от книгите си, споделяха интересни факти за авторите и впечатления от книгите. Докато се обсъждаше дадена книга, останалите задаваха въпроси или добавяха интересни факти и се получи прекрасно. Обсъждаха се общи теми, като някои от присъстващите откриха общи интереси.

Обмениха се набързо идеи за бъдещи срещи.

Една от участниците  разказа за стара раковчанска приказка, която се оказа, че никой от присъстващите не си спомня,но всички я обичаха (става на въпрос за Илинчу Бранчу ), а трета сподели, че пише книга.

Организаторът Мая Краваева беше подготвила значки за всички гости с логото на  група, както ѝ лека украса и малка почерпка за първата  среща. Собственикът на книжарници „Уникат“ предостави ваучери с 10% отстъпка за книги и няколко ваучера с 80% отстъпка за вино, които бяха подаръци за гостите. 

Една от участниците подари на организаторката табло с логото на групата, а по време на срещата дойде и нейна приятелка, която ѝ подари „book nook“ за декорация между книгите.