Първият етап от Великденското издание на традиционната кампания на „Каритас“ „Щедрата кошница“ приключи.

В събота доброволците нa „Каритас“  зарадваха близо сто човека в неравностойно положение от град Раковски с хранителни пакети, подбрани за празника, който те посрещнаха по-усмихнати – не толкова заради материалния подарък, колкото заради жеста на доброта. „Често той топли душата много по-силно. А за него благодарим изцяло на всички дарители, от близо и далеч.“ Коментираха от организацията.

Кампанията продължава до 26 април, когато ще се организира и второ раздаване за домакинствата в затруднено положение в Раковски и околните села, непосредствено преди православния Великден.

В преддверието на църква „Св. Михаил Архангел“ е сложена кошница, в която всеки може да остави опаковани хранителни продукти, които не се нуждаят от специален режим на съхранение и са в срок на годност.

Освен на място в църквата, продукти се приемат и в офиса на „Каритас Витания“ в гр. Раковски – ул. „Никола Вапцаров“ 2 а, както и в социалното предприятие „Работилница на Каритас“ със същата локация. Кампанията се обявява и в платформата за доброволчество „TimeHeroes“, която оказва съдействие за разпространението ѝ и за намиране на нови доброволци.