Пътят на пилигрима в търсене на отговори

Едно от събитията в културния майски календар на община Раковски е премиерното представяне на книгата “Камино“с автор Тихомир Иванов.

ЗА СЪБИТИЕТО

Може би никога не сте били на представяне на книга или пък си мислите, че авторите са сухари и говорят много скучни и отнесени неща!

Точно заради това автора е подготвил една нестандартна, практична и вълнуваща среща, на която ще се говори за Камино, за книгата, и за нещата от живота. Едно събитие, което ще ви провокира и вдъхнови да следвате мечтите си!

Поканени са възрастни, млади, четящи, и нечетящи. Пътешественици, мечтатели, любители на психологията и личностното развитие. Заповядайте на 10 май четвъртък от 19:00 ч.в Н.Ч.“Св.Св.Кирил и Методий“.

ЗА АВТОРА

Неблагоприятната семейна среда, в която той израства , го стимулира още от малък да търси отговорите на важни житейски въпроси. Като участник, а по-късно и като асистент на водещия в множество издания на семинари за личностно развитие към фондация „Същност“, е имал възможността да наблюдава и да работи в реална среда над собствените си и чужди его-модели.

Придобитото знание го подтикна да продължа пътуването към себе си и в търсене на истините за своята личност, за ролята на миналото си и на всички фактори, моделиращи живота му, се озовава на Камино де Сантяго.

ЗА КНИГАТА

„Камино: Пътят на завръщането” е книга на три равнища. Първият пласт е Камино с всичко, което може да предложи на поклонниците – пътеписната част в творбата. На втори план излизат личният път и житейската му история. Разголва душата си, егото си, търсейки себе си и показва модела, по който го е постигнал. Но най-ценно е третото равнище, което разкрива и мотивацията му да напише книгата. Това са личните преживявания и осъзнавания на читателя, който през физическото и духовно приключение на Камино ще има възможността да пътешества метафорично не само по пътеките и селищата на слънчева Испания, но и ще открие Истини за себе си!
Припомняме ,че и през 2016 година писателя Родислав Стефанов също презентира книгата си
„Камино де Сантяго“в конферетната зала на читалището по време на майските културни дни.