Павел Гуджеров: Благодаря на Бог и на всички, които бяха съпричастни към тази експедиция

Павел Гуджеров – кмет на община Раковски и съпругата му Анелия, които се отправиха да покорят алеята на вулканите в Еквадор мерейки сили с върховете на вулканите Пасочоа – 4199 м., Корасон – 4790 м., Илиниса север – 5126 м., Каямбе 5790 м. и впечатляващия Чимборасо 6310 м. приключиха експедицията си.

След редица успешни експедиции извън страната Тубкал (4167 м), Арарат (5165), Килиманджаро (5149 м) и, Елбрус (4 741 м) , този път експедицията за Гуджеров и съпругата му беше неуспешна.

За голямо съжаление поради редица причини, включително изключително трудната планина кметът и съпругата му не успяха да развеят знамето на Община Раковски над връх Чимборасо (6310 м). Нито един от участващите в експедицията не успя да достигне върха на Чимборасо.

Положителното от тази експедиция е това, че Гуджеров и съпругата му успяха на Пасочоа – 4199м, Илиниса север – 5126м и за първи път достигнаха на височина над 6000м, но така или иначе не стигнаха до върха.

Гуджеров пусна емоционален пост в профила си в социалните мрежи като сподели, че всички знаем, че можем да учим много от успехите, но по-важно е да се учим и от неуспехите. Поуката, която са си извадили от тази експедиция е „изтупай праха от себе си, тренирай два пъти по-здраво и продължавай докато не успееш!“

Кметът се обърна с благодарност към Бог, че ги е свалил живи и здрави от тази планина, защото е имало и много други опции, както и към всички, които са им пожелали успех и са били съпричастни с тях в тази експедиция. За финал кметът сподели, че следващата експедиция няма да се забави много.