Павел Гуджеров направи първа копка на нова детска градина

Кметът на Раковски Павел Гуджеров направи символичната „Първа копка“ на новото крило към детска градина „Щастливо детство“.

Заедно с представител на фирмата -изпълнител, той даде началото на новия общински инвестиционен обект .

“ За построяването на новата сграда община Раковски ще тегли кредит. Държа да кажа , че това е най-хубавото нещо , за което могат да бъдат използвани привлечени средства. За нас е от първостепенно значение да обхванем всички деца и да има място за всяко в детските градини.“- откри тържеството Гуджеров.

Депутатът Младен Шишков поздрави кмета Гуджеров за водената от него политика за осигуряването на нови места в детските градини. „Това е и държавна политика. Образованието е поставено като топ приоритет на сегашното управление на държавата. За нашата община това е четвъртата детска градина за последните 10 години, което е много добър индикатор, че младите хора остават да живеят и работят в Раковски.“- добави Шишков.

Председателят на общинския съвет в Раковски Георги Лесов също не спести похвалите си към работата на кмета Гуджеров и неговия екип. “ За мен днес е малък празник, изпълнен с радост и задоволство. Не е тайна, че и двете ми деца посещават тази детска градина. Днешният ден е още едно доказателство, че нещата, които сме обещали в началото на мандата стават реалност. „- заяви Лесов.

В присъствието на ръководството на общинската администрация зам.кметовете Татяна Бакова, Йовко Романов и Божидар Стрехин, председателя на общинския съвет в Раковски Георги Лесов, народният представител Младен Шишков и общинския съветник Иван Рангелов , отец Румен направи благослов за здраве и успешно завършване на обекта.

Проектът за предстоящата пристройка, включваща две нови градински групи и физкултурен салон към детската градина е изцяло финансиран от общинския бюджет и е на стойност 600 000 лв. Срокът на изпълнение е 156 календарни дни. Обектът ще представлява пристройка на нова сграда към детска градина „Щастливо детство”, която ще поеми две нови градински групи и физкултурен салон, чрез директна комуникация между съществуващата и новата сграда чрез топла връзка.

На основният вход към сградата ще бъде осигурена и рампа за хора с увреждания. Сградата ще бъде двуетажна, като на първия етаж ще има кабинет, санитарни помещения, кухня, предверие към кухня, гардеробно, склад към гардеробното, помещение за деца, включващо зони за игра, хранене и спално помещение, тоалетна за деца, стълбищна клетка, коридор, физкултурен салон и преддверие към салона.

На вторият етаж на новопостроената детска градина ще бъдат изградени два кабинета, санитарни помещения, тоалетна за деца, помещение за деца, включващо зони за хранене, игра и спално помещение, гардеробно, склад към гардеробно, кухня и преддверие към кухнята.