Петър Терзийски: „Ще бъда кмет на всички жители на Стряма, а не само на гласувалите за мен.“

Петър Терзийски завършва висшето си образование в Пловдивския  университет  „Паисий Хилендарски“ с   бакалавърска степен  по  „Политология“. Завършва  магистратура по   „Управление на човешки ресурси“ с отличен успех . Работи както в частния, така и в държавния сектор. В трудовата си  кариера  и обществена дейност  е  заемал позиции като   Младши експерт в Дирекция бюро по труда, офис мениджър по проект „Интегриран воден цикъл на град Раковски“, офис мениджър в ПП ГЕРБ за община Раковски, общински съветник мандат 2015 – 2019 година. Семеен с едно дете.

 

 Петър Терзийски е кандидат за кмет на село Стряма от ПП ГЕРБ с номер 43 в интегралната бюлетина

 

 

          Защо Вие трябва да сте кмет  на село Стряма?

 

Четири години бях общински съветник, благодарение на жителите на с. Стряма. През този период, винаги съм гласувал за развитието на нашето село и съм запознат с начина,  по който се управляваше. Увереност да приема номинацията за кмет ми даде пълната подкрепа на колегите от силния екип на ГЕРБ. Млад и енергичен съм и притежавам необходимия административен опит.

Кметът  трябва да бъде кмет на всички жители, а не само и единствено на тези, които са му гласували доверие, както е било досега.

Изключително важно е да се разбере, че нещата, които се случват в Стряма и в общината като цяло  са благодарение не само на един човек, а не екип от хора, а зад мен стои един сериозен екип от истински професионалисти.  Те са доказали, че могат да работят за правилното развитие на община Раковски и в частност за развитието на населените места.

Не на последно място аз съм човек, който не руши мостове,  а ги изгражда. Смятам, че е крайно време и в село Стряма кметство, училище, детска градина и църква да работят като един организъм, а не всеки сам да търси решаване на своите проблеми.

 

         Каква е визията Ви за развитие на селото?

 

Преди няколко седмици представих своята програма за развитието на село Стряма пред огромна аудитория. Те са насочени както към развитието на младежта и спорта, така и към по – възрастното население. Изключително ме зарадва факта, че моите приоритети срещнаха положителен отзив и жителите на Стряма припознаха себе си и техните идеи в моята визия за развитие на селото. Все пак бих припомнил още веднъж какви са те:

  • Почистване на отводнителни канали
  • Асфалтиране на улици там, където е възможно или при крайна необходимост насипване с трошено каменна фракция
  • Изграждане на игрище за тенис на корт
  • Изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка.
  • Изграждане на нови детски площадки с пейки и осветление, както и нови детски съоръжения на съществуващи такива
  • Ремонт на сградата в двора на Училището и създаване на закрит фитнес
  • Ежемесечно почистване на гробищните паркове
  • Създаване на спортен клуб

 

 

           Как виждате село Стряма след 4 години?

 

Стряма е едно изключително будно село, което не е спирало да се развива. Смея да твърдя, че и безработицата е нулева, което от своя страна е предпоставка и за положителен естествен прираст. Моите приоритети са съобразени именно с тези факти. Ако доверието на жителите бъде насочено към мен, ще работя за осъществяването на тези точки. През изминалите години нашият екип е доказал, че може да работи и постига целите,  на които е заложил и всичко това е видимо от населението. Да не забравяме, че благодарение на този екип през следващите четири години предстои ремонт и саниране на НЧ „Христо Ботев – 1930“, поставяне на светофар на пешеходната пътека в центъра на Стряма, както и изграждане на централен парк.

Важно е и да припомним, че най-големите обекти в село Стряма, като църквата, моста и републиканския път се случиха не заради един човек, а защото партия ГЕРБ ги направи. Това именно ми дава увереността, че можем да превърнем село Стряма в чудесното място за живот, което заслужаваме.

 

            С какво превъзхождате останалите претенденти за кметския стол?

 

Позитивност, креативност, добро възпитание, енергичност, образование, екипът от професионалисти в лицето на Павел Гуджеров, които винаги са били до мен. Това са само част от нещата, чрез които ще мога да работя за развитието в правилната посока на село Стряма. Смея да твърдя, че кампанията, която провеждаме е положителна и насочена изцяло към жителите. До този момент не съм си позволил да обидя или накърня достойнството на никого, още по – малко на някой от останалите кандидати. Това е разликата между мен и тях, защото провеждането на избори и културата трябва да вървят ръка за ръка. Напрежението, което се насажда в публичното пространство е напълно излишно, защото след изборите идва понеделник.

 

Защо Павел Гуджеров трябва да бъде отново  кмет на община Раковски ?

 

Павел Гуджеров е един млад, способен и сериозен човек, който през годините се е доказал като един изключителен професионалист,  както на национално ниво като народен представител и заместник-министър, така и на местно ниво като заместник-кмет и кмет на община. През последните четири години той и екипът  му превърнаха нашата община в едно много по-добро място за живеене. Няма как да не спомена една малка част от това което се случи:  детски ясли, ново детско крило на болницата, асфалтиране на улици, паркове, саниране на сгради. Ако жителите на тази община искат развитието й  да продължи в същите темпове, единствения екип, който има капацитета да го направи е този на Павел Гуджеров. За мен е удоволствие и чест да го познавам, защото преди всичко той е човек.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление