ПЕТО ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ НА „ПРЕГЛЕД НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА САМОДЕЙНОСТ“

Във връзка с текущите майски културни дни в община Раковски на 22 май в село Шишманци се проведе общински преглед на художествената самодейност. Читалищата са храмовете където се пази и съхранява българския дух и култура, нашите ценности и идеали. Преди много години благородни личности, търсейки духовното започнали да строят читалища, събирайки песни стихове ,обичаи,които се предавали от поколение на поколение. Така те се превърнали в място където се пазел фолклора, традициите и културното израстване на хората.

Дейността включва не само запазване на миналото, но и градене на бъдещето. Като голяма заслуга се отчита факта, че културните домове се грижат за младите хора, показвайки им  корените и от къде е  тръгнал техния път. През този ден се отчете факта, че такова  събитие се провежда за пети пореден път в община Раковски.

Организатори на събитието бяха зам.кмет Божидар Стрехин, Ана Белчева специалист култура, Костадин Иванов кмет на с.Шишманци и общински съветници. На територията на община Раковски има действащи 9 читалища.

В самия ден местните таланти  представители на всяко едно от тях  показаха своята програма пред всички гости на селото.

Празника продължи няколко часа, през които настроението на участниците и публиката се повиши максимално. Въпреки, че поради внезапен дъжд се наложи леко прекъсване, това не попречи мероприятието да се проведе до край по предварително заложената  програма.