Подаръци за Ч.Р.Д.получи 100 годишната баба Рада от село Белозем

На 8.04. баба Рада от село Белозем навърши 100 години и отпразнува това лично събитие с голямото си семейство.Малко след това на гости да уважат празника и поздравят столетницата  пристигнаха кметът на селото Иван Тачев ,общинският кмет Павел Гуджеров и предс.на ОБС-Раковски Георги Лесов.Те я  зарадваха с грамота,торта и икона ,като и пожелаха много здраве и още дълголетие.Изключително вълнуваща бе тази визита за юбилярката и нейните гости.Тя сподели,че много се радва да доживее до тези години.

Близките и обясниха ,че здравословно е много добре и с личните си нужди се справя почти сама.Само където малко недочува,но иначе друго всичко е наред предвид възрастта й.

Баба Рада благодари на гостите за това посещение и им пожела да бъдат също като нея живи и здрави .Кметът Тачев отбеляза,че се радва на този повод защото „Рядко се случва да има столетници в нашата община ,но ги има.Това е третия столетник,който удостояваме с поздрав през моите четири мандата“.

За разлика от другите, обаче баба Рада не е родом от Белозем,а от Беломорска Тракия.Тя и семейството са преселници,които по време на войните са търсили убежище и спокоен дом .Това не е било никак лесно и са преминали през много труд и борба.Естествен въпрос към нея и всички столетници е дали има рецепта за дълголетие.Дъщеря и Ирина каза,че нищо по специално няма в режима и „само като се нахрани към 16.00 ч.и това е,повече не яде през вечерта.Може би божа работа“.

Столетницата има три деца-двама сина и дъщеря,шест внука,пет правнука,и трима пра правнука.Всички от голямото им семейство са живи и здрави.