Разработчици, студенти и геймъри от Пловдив и областта ще се състезават в създаването на компютърни игри за 48 часа

На 20 януари в Пловдив ще се съберат  ИТ специалисти, студенти, геймъри и любители от града и областта, които ще се състезават в направата на прототипи за компютърни и бордови игри. Четвъртото издание на инициативата  Plovdiv Game Jam ще се проведе  във филиал Пловдив на Технически  Университет – София в периода 20-22 януари 2017 г.

Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие ще предложи и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Cloud за разработчици на игри, популяризация на VR проект с 0 лева и иновативни възможности за индустрията, са само част от темите, които ще бъдат дискутирани с участниците.

Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam – най-голямото събитие за разработка на игри в света. В България през 2017 г. събитието ще се проведе в пет града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Габрово. Амбицията на организаторите е да превърнат Global Game Jam в ежегодна традиция за гейм индустрията в България. Kомпании като Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Programista; Ltd, Cooolbox и SiteGround подкрепят събитието с цел развиване на професионалната общност в сектора и повишаване на бизнес интереса към Пловдив като технически и ИТ център.

Plovdiv Game Jam е отворен за всички, желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто талантливи натури със страст в игрите. Основната цел на събитието е да се съберат хора с различен опит, интереси и умения, които да се мотивират да работят заедно по обща идея за игра, която да планират и изпълнят като концепция в рамките на 48 часа.

Екипът на Plovdiv Game Jam очаква всички желаещи на 20.01.2017 от 12.00 часа в ТУ-София, филиал Пловдив, Четвърти корпус (Централна сграда), която се намира на ул. „Цанко Дюстабанов“ 25.

Допълнителна информация и регистрация: 

Web site: http://www.plovdivgamejam.org/

Facebook: https://www.facebook.com/events/168149623658426/

Video: