С тържествени концерти училищата в община Раковски празнуват 24 май

Стотици възпитаници на училищата в община Раковски, придружени от техните учители се включиха в тържествата, посветени на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Началото на честванията бе дадено в 09:00 часа, когато представители на всички учебни заведения в община Раковски, проведоха  тържества по случай големия празник. 

ОУ „Христо Ботев“ отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий на сцената на площад „Европа“, ОУ „Христо Смирненски“ в НЧ „Свети Свети Кирил и Методий“, учители и ученици на ОУ „Гео Милев“ – с. Белозем направиха  празнично шествие и концерт, ПГСС – с. Белозем отбелязаха празника в двора на училището си. 

Вълнението на днешния празничен ден сред учениците, гордите учители и родители, споделиха и кметът на община Раковски Павел Гуджеров, председателят на Общински съвет – Мария Гиева и  служители на общинска администрация.

Красиви, усмихнати и празнично пременени бяха всички присъстващи на честванията.

По традиция наградите на Община Раковски за изявените ученици бяха връчени от кмета Павел Гуджеров и председателя на общински съвет Мария Гиева.