Училище в Раковски спечели европейски проект за ОБРАЗОВАТЕЛНА МОБИЛНОСТ ЗА ГРАЖДАНИ

ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски  спечели проект на тема „Ключови компетентности в училището от 21 век“ към Център за развитие на човешките ресурси по програма „Еразъм +“, КД1: Образователна мобилност за граждане. Проектът е  за  22 635 евро и е  е класиран на ПЪРВО място от одобрените проекти  в цялата  страна. В рамките  на проекта четирима  учители ще се обучават в столицата на Ирландия Дъблин за интегриране на ключовите компетентности на 21 век във всекидневната работа на учителите. Част от ръководния екип на училището ще посети Хелзинки,  където ще има възможност да наблюдава   учебния процес в училища там и да интегрира придобитите знания в  училището. Във Финландия  са разговори с директори на училища за споделяне на опит за обучение в страна, доказала се в предлагане на качествено обучение.
Дейностите стартират още този месец  с посещение на курс във Флоренция на тема „Как да използваме таблети, образователни приложения и социалните медии в класната стая“.

Успоредно с това в ОУ“Хр.Смирненски“  се проведе обучение на тема „Възможностите, които предлага eTwinning”, проведено от eTwinning посланик за България г-жа Надя Станкова.
Учителите се запознаха с основите на eTwinning, новите инициативи, възможностите за професионално развитие и портала eTwinning Live. По време на обучението те направиха своя регистрация, профил и мрежа от контакти.
Така най-голямата учителска общност ETWINNING в Европа се обогати с още 19 нови итуинъри, готови да свържат класните си с стаи с учители и ученици от Европа още от началото на следващата учебна година.