В детските градини в Раковски се извършват планови ремонти

През летния сезон, в двуседмичния плануван ваканционен период, съгласно решение на общински съвет, в градинските и яслените групи на територията на община Раковски се извършват ремонтни дейности. Това е времето за профилактика. Ваканцията е този период, в който ръководствата на учебните заведения организират ремонтни дейности, за да може децата да постъпят в приветливи помещения през новата учебна година.

В 5-те яслени групи на детските градини в общинския център са извършени планови ремонти, съобщи Татяна Бакова, заместник кмет по образование на община Раковски. Текущият ремонт е спрямо нуждите на съответната яслена група. Голяма част от дейностите са свързани с подмяна на подови настилки, боядисване и освежаване на помещенията, смяна на дограма и щори, отстраняване на течове и влага, смяна на матраци.

Плановите ремонти са осигурени изцяло със средства от общинския бюджет.

Чрез ремонтните дейности се стараем да подобряваме материалната база. Искаме средата в която растат нашите деца да бъде приветлива, да бъде обзаведена и оборудвана с пособия подходящи за тяхното възпитание и образование. “ – заяви Татяна Бакова.