В ДГ „Детелина“ откриха площадка по безопасност на движението

В детска градина „Детелина“ – град Раковски вече има площадка по безопасност на движението. Тя бе открита официално от директора на детската градина Йорданка Лукова.

На откриването присъстваха заместник-кметовете Йовко Романов и Татяна Бакова и председателят на общинския съвет Мария Гиева. 

На площадката малчуганите ще могат да разиграват различни ситуации и ще изучават правилата за движение. Откриването на площадката съвпада и с националния ден на безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни. 

Заместник-кметът Йовко Романов, който е и председател на комисията по безопасност на движението поздрави децата, учителите и директора за така необходимата нова придобивка. Той разясни на децата основните правила за движение и ги призова да бъдат много внимателни на пътя. 

Децата, заедно със своите учители, бяха подготвили щафетни игри, рецитираха стихотворения и пяха песнички за тържественото откриване на площадката, облечени като полицаи, пожарникари и лекари те демонстрираха своите знания по безопасно движение.